Bil med släp – B96 eller BE

B96


Utökad B-behörighet gör det möjligt att köra fordonskombinationer där bilens och släpvagnens sammanlagda totalvikt är högst 4 250 kg. Körkortsbehörighet B ger normalt rätt att köra en bil som väger högst 3 500 kg. Den utökade B-behörigheten ger inte rätt att köra större personbilar eller lastbilar. Den utökade viktbegränsningen gäller enbart vid tillkopplad släpvagn.
Under utbildningen går vi igenom allt vad du kan utsättas för under ditt körprov men framförallt vad du har nytta av som förare av tyngre ekipage.
Målet med utbildningen är att du ska bli en riskmedveten förare som under skiftande förhållanden kan tillämpa trafikreglerna och anpassa körningen till trafiken och väglaget.

För att få utökad B-behörighet krävs att föraren genomgår ett körprov.

Kontakta oss gärna för mer information och bokning av utbildning. Tel. 0142-12001

BE


Om släpets totalvikt överstiger bilens tjänstevikt eller om båda totalvikterna överstiger 3,5 ton, då behöver du ett BE-körkort. Låter det krångligt? Med ett BE-kort blir allting mycket enklare. Då får du dra det bilen är godkänd för. Vi kan hjälpa dig med detta!
BE-behörigheten ger dig alltså rätt att dra släp med totalvikt på högst 3 500 kg.
Under utbildningen går vi igenom allt vad du kan utsättas för under ditt körprov men framförallt det du har nytta av som förare av tyngre ekipage.
Målet med utbildningen är att du ska bli en riskmedveten förare som under skiftande förhållanden kan tillämpa trafikreglerna och anpassa körningen till trafiken och väglaget.

För att få BE-behörigheten krävs det att föraren har ett giltigt körkortstillstånd och genomgår ett teoriprov samt körprov.

Eleven börjar med att plugga teori (material ingår i vårt paket) därefter görs ett teoriprov på Trafikverket. När provet är godkänt bokas körlektion och körprov genom Trafikskolan.